Principalele motive pentru care nu trebuie sa renuntam la pungile de plastic

Nimeni nu ne poate judeca preferintele pe care le avem, nici daca vine vorba despre pungile plastic si despre cat sunt ele de rentabile pentru comercianti si consumatori. Cu toate ca ecologistii le-au prognozat deja ”sfarsitul”, utilizarea lor ne aduce si beneficii.

In postarea precedenta ne-am lamurit in legatura cu impactul avut asupra mediului extern. Dar nu sunt lipsite de importanta nici motivele ce tin mai mult de posibilitatile de a le utiliza si recicla:

Toate pungile din polietilena sunt mai rezistente la conditii de umezeala

Sa presupunem ca ne indreptam spre supermarket, cu gandul sa ne facem cumparaturile. Timpul este destul de capricios si ne dam seama ca oricat ar fi de rezistente. Nu putem risca sa ne trasportam achizitiile in pungi de hartie, care imediat ce intra in contact cu umiditatea, cedeaza.

Problema ramane valabila si daca avem de cumparat, sa zicem, peste sau fructe de mare.

Vanzatorului ii va fi practic imposibil sa ne ambaleze produsele in altceva decat in pungi de plastic, suficient de rezistente incat sa ramana intacte.

Sacosele din plastic pot fi reutilizate si reciclate mai usor

Oricare ar fi tipul si marimea, atata timp cat isi pastreaza proprietatile, putem reutiliza pungile de plastic la fiecare sesiune de cumparaturi. Ba mai mult, le putem atribui diverse alte intrebuintari (pentru depozitarea gunoiului, protejarea articolelor de imbracaminte si incaltaminte, stocarea alimentelor, etc.).

Iar atunci cand nu mai corespund (se subtiaza si exista riscul sa se rupa), nu va fi o problema nici sa le reciclam, transformandu-le in diverse obiecte decorative pentru casa sau uzul personal.

pungi-de-plastic

In alternativa, le putem depozita diferentiat impreuna cu plasticul, tocmai pentru a fi reciclate si reintegrate in procesul de productie. Iar ca o curiozitate, poate ar trebui sa stim ca pentru reciclarea pungilor de hartie este necesara cu 90 % mai multa energie comparativ cu reciclarea unei cantitati similare de pungi plastic.

Prezentarea celor cateva avantaje are rolul sa sustina motivele pentru care este bine sa ne mai gandim daca sa renuntam la pungi plastic sau nu.

0/5 (0 Reviews)