Cele mai semnificative avantaje pentru pungi din plastic

In numeroase tari europene, inclusa si tara noastra, dar si de dincolo de ocean, productia de pungi plastic din polietilena a ajuns sa fie amenintata.

Numerosi clienti se intreaba pentru cat timp inca, vor mai putea sa le comande.

La prima vedere, viitorul apare destul de sumbru. Si totusi, producatorii de pungi plastic inca le fabrica, tocmai pentru ca exista cerere pe piata, cerere care se bazeaza pe numeroasele avantaje ce decurg din utilizarea lor.

1. Pungile sunt durabile si rezistente

In prima instanta, incapacitatea lor de a se descompune odata ce intra in contact cu factorii de mediu, ar putea fi interpretata ca un dezavantaj.

Insa folosite cu inteligenta, veti descoperi un produs durabil si rezistent atat la solicitarile mecanice, cat si sub influenta agentilor externi.

2. Pungi plastic, se reutilizeaza si se recicleaza

Pornind de la primul avantaj din lista, este chiar indicat sa fie reutilizate de cat mai multe ori. Totul ramane in sarcina consumatorilor care, in loc sa le arunce dupa fiecare folosire, cu putina ingeniozitate, le pot gasi cele mai fanteziste intrebuintari. Astfel, fiecarei pungi de plastic i se poate prelungi durata de viata.

avantaje pungi plastic

3. Au costuri de fabricare moderate

Aceasta caracteristica se datoreaza costurilor aferente proceselor de fabricatie, de transport si de depozitare, destul de reduse. Resursele implicate in procesele de fabricatie sunt sub nivelul celor pe care le solicita confectionarea sacoselor din hartie, in timp ce dimensiunile si greutatea faciliteaza transportul si manevrele de depozitare.

4. Pungile din plastic au costuri de reciclare scazute

Potrivit unor surse, pentru reciclarea unui kilogram de pungi plastic este nevoie de 11 ori mai putina energie decat pentru reciclarea aceleiasi cantitati de pungi de hartie sau carton. Iar daca prin creativitate utilizatorii le gasesc o cu totul alta destinatie, cheltuielile de reciclare sunt practic, inexistente.

5. Sunt ”comunicative”

Pe de alta parte, datorita rezistentei suportului oferit (este vorba despre folia de polietilena), orice shopping bag de plastic odata imprimat prin tehnica de flexografie, se transforma intr-un adevarat instrument publicitar.

0/5 (0 Reviews)